4 Pemain Video Terbaik Untuk Windows (TOP 4 BEST VIDEO PLAYER)

Bagi mereka yang benar-benar berminat menonton filem, pemain video yang menarik dan hebat mestilah menjadi pilihan tidak kira genre filem! Dan, sudah tentu, jika anda bertanya kepada peminat filem, setiap daripada mereka akan mempunyai keutamaan dan pilihan yang berbeza dalam mengunakan software pemain video, yang sebenarnya meletakkan anda dalam kekeliruan apabila hendak memilih pemain video yang baik untuk PC Windows. Kami rasakan Windows Media Player yang tersedia di dalam windows tidak mencukupi untuk anda, dan anda perlu pilihan yang lebih baik.

1. VLC MEDIA PLAYER (FREE)
VLC Media Player boleh memainkan hampir setiap video format dan audio format.Ia menawarkan pelbagai sokongan format dan sari kata juga. VLC Media Player mempunyai paparan pengguna yang benar-benar dipermudahkan yang tidak diganggu dengan apa-apa iklan, spyware atau apa-apa lagi yang mengganggu ke dalam privasi pengguna. Dan, apabila anda telah mengunakan VLC, tidak ada masaalah memasang fail codec tambahan . Juga, jika paparan asas adalah membosankan, anda boleh memasang paparan tambahan( change Skin ), dengan memuat turun mereka dengan segera laman rasmi VLC Player & koleksi 'skin' sedang dikemaskini setiap hari dari.

DOWNLOAD FREE VLC PLAYER DISINI
2. KMPLAYER (FREE)
Mesti terjadi kadang-kadang anda tidak dapat memainkan video, tetapi KMPlayer dapat memainkan hampir kesemua format video walaupun format video tersebut adalah luar biasa! KMPlayer akan dapat memainkan fail itu, agak lancar & ada ciri-ciri yang menarik juga. Sebahagian daripada ciri-ciri KMPlayer termasuk sokongan untuk 3D, 2K, 4K & UHD, kehadiran fail codec yang tersedia membuatkan menonton video lebih mudah untuk anda. Salah satu ciri-ciri lain yang membuatkan KMPlayer unik adalah keupayaanya untuk menyesuaikan skrin main balik(playback) dengan skrin pengguna, dan kemudahan untuk 'edit subtitle' juga.

DOWNLOAD FREE KMPLAYER DISINI 3. GOM MEDIA PLAYER (FREE)


GOM media Player menyokong pelbagai format video termasuk MKV, FLV, dan lain-lain bersama-sama dengan format media standard. Juga, GOM Media Player mempunyai beberapa ciri-ciri canggih ketika main balik(playback) fail/video, seperti kawalan kelajuan main balik, kesan video dan 'audio-capture'. GOM Media Player juga menyokong 'skin' yang berbeza! Anda boleh memuat turun 'skin' daripada laman rasmi GOM Player dan membuat GOM Player kelihatan seperti yang anda mahu. Selain itu, terdapat pencari codec yang membantu anda dapatkan codec yang mencukupi.

DOWNLOAD FREE GOM MEDIA PLAYER DISINI4. MPC-HC (FREE)
MPC-HC, sebenarnya singkatan Media Player Classic - Home Cinema, merupakan satu lagi perisian percuma, apabila anda memerlukan perisian desktop ringan untuk memainkan pelbagai jenis fail video. Tanpa pelbagai toolbar yang mengganggu atau pelbagai pengiklanan yang terlibat, MPC-HC menawarkan pengalaman playback yang mudah. Perlu diambil perhatian bahawa, walaupun perisian ini ringan, MPC-HC boleh memainkan fail hampir setiap video yang ada dalam PC Windows anda. MPC-HC juga membenarkan anda memasang toolbar dan skin mengikut cita rasa dan keutamaan anda! Di samping itu, MPC-HC mempunyai versi mudah alih(Portable) . Jika kita mengambil kira semua ini, MPC-HC adalah pemain video yang Terbaik untuk Windows.

DOWNLOAD MPC-HC FREE DISINI

1 comment: